En garasjeportåpner som er i god stand skal ha et sterkt blinkende rødt (eller hvit) lys når knappen trykkes ned. Dersom lampen i fjernkontrollen lyser konstant må batteriet skiftes.

Skifte av batteri gjøres enkelt på følgende måte.

1. Del enhetenen på langs. Benytt neglene eller en skrutrekker. Vær forsiktig.
  2. Ta ut innmaten. Legg svart side ned mot bordet og den blanke delen (smaleste) mot deg.
  3. Skyv batteriet ut av metallhylsteret ved å skyve en gjenstand inn i nederste høyre hjørne. Bruk en plastikk bit eller noe som ikke leder strøm.
  4. Sett i nytt batteri + siden på batteriet skal opp. Batteritype er : CR2032 3v. (Litium)
  5. Sett sammen delene.

Dersom åpneren ikke blinker ok må den sannsynligvis programmeres på nytt.

Dersom lampen ikke lyser etter batteriskifte er fjernkontrollen sannsynligvis ødelagt og den må byttes. Det innebærer å kjøpe ny, da det ikke er kostnadssvarende å reparere den. Ny portåpner bestilles via mail til styret@tiedemannsjordet.no (Oppgi navn, adresse, seksjonsnummer og om du evt. tidligere har hatt portåpner som er tapt eller defekt). Pris: 1000,-. Frakt tilkommer.

Kun eiere av seksjoner i sameiet kan bestille. Leietakere må bestille gjennom utleier.